Bases del concurs del Vi 2013

On 16 abril, 2013

firavi

II CONCURS DE VINS ARTESANALS DE XALÓ (Anyada 2012)

 

BASES DEL CONCURS:

PRIMERA.- Podran participar tots aquells, majors d’edat, que siguen ELABORADORS de vi mitjançant tècniques artesanals.

SEGONA.- El raïm ha de ser produït als termes de Xaló, Llíber o Alcalalí.

El vi serà negre i de la collita de 2012. Ha d’estar elaborat amb varietats autòctones: Garnatxa tinta (Giró), Garnatxa Tintorera, Bobal, Tempranillo, Monastrell, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir i Petit Verdot.

La fermentació deu d’estar acabada amb absència de gas carbònic.

El vi ha de ser elaborat pel propi colliter. No s’admetran vins comprats ni aquells on en l’elaboració dels quals haja participat un enòleg o professional.

TERCERA.- Els participants deuran embotellar el vi en 2 botelles que portaran els organitzadors del concurs un dia abans del mateix. Cada botella portarà un número que es correspondrà amb el full d’inscripció, on apareixerà el nom i els cognoms, DNI i domicili del colliter (que no podra vore el jurat). A més a més i a efectes de comprovació s’indicarà també en l’etiqueta la partida o partides on s’ha collit el raïm del qual s’ha elaborat el vi, les varietats de raïm i la ubicació del celler on s’ha produït (que

també estarà dins dels termes de Xaló, Llíber i Alcalalí).

CUARTA.- Es realitzarà, si escau, una preselecció de tots els vins presentats i passaran a la “cata” un màxim de 50 vins. La “cata” s’efectuarà per un Comité de “Catadors” conformat per un mínim de cinc persones, preferentment escollides de l’hosteleria, viticultors, sommeliers, catadors, enòlegs o especialistes en vins, i l’Alcalde i/o Regidor Delegat.

El Jurat puntuarà individualment, de 1 a 10 cadascun dels vins, i conjuntament farà la selecció, escollint entre tots els vins presentats els cinc millors, que passaran a la “cata” final, obtenint premi els tres vins amb millor puntuació.

Els vins guanyadors deuran haver superat totes las fases de “cata”, visual, olfactiva y gustativa.

CINQUENA.- Per participar en el concurs es formalitzarà la inscripció per escrit a l’Ajuntament fins el divendres dia 3 de maig a les 14:00 hores. En l’escrit figuraran les dades del sol·licitant i el compromís d’acomplir i acceptar les Bases del Concurs, així com el número designat per cadascun dels participants. Sols es podran presentar dos vins per cadascun dels participants

SISENA.- La “cata” tindrà lloc el dissabte 4 de maig a les 11:00 hores en la carpa instal·lada en el Pla de la Séquia.

VUITENA.- Premis: VI NEGRE: Primer premi: Trofeu

Segon premi: Trofeu

Tercer premi: Trofeu

Tots els participants tindran un diploma conmemoratiu

DECENA.- Es obligatòria la presència de tots els concursants durant la “cata” i l’entrega dels premis. Qui no estiga present quedarà eliminat.

 

MÉS INFORMACIÓ A L’AJUNTAMENT AL 966480101

Comments are closed.