Què és Xalónia?

 

foto2aBenvinguts i benvingudes a Xalónia 2019. Xalónia són més de 48 hores de programació continuada: concerts, cultura, comerç, esports, degustació i activitats infantils completen una oferta de cap de setmana per a tots els públics. Xalónia té cinc pilars fonamentals: La Festa del Vi i la Picaeta, el Festival de música Xalónia, el Mercat de la Terra, Fira de l’artesania i el comerç i la Trobada Valenciana de Muixerangues. En definitica, un tsunami d’activitats adreçades a tots aquells que estimen els elements més tradicionals de Xaló i en definitiva dels pobles valencians.

Bienvenidos y bienvenidas a Xalónia 2019. Xalónia son más de 48 horas de programación continua: conciertos, cultura, comercio, deportes, degustación y actividades infantiles completan una oferta de fin de semana para todos los públicos. Xalónia tiene cinco pilares fundamentales: La Fiesta del Vino y la Picaeta, el Festival de música Xalónia, la Feria de la artesanía y el comercio,  el Mercat de la Terra y la Trobada Valenciana de Muixerangues. En definitica, un tsunami de actividades dirigidas a todos aquellos que aman los elementos más tradicionales de Xaló y en definitiva los pueblos valencianos.

Welcome everybody to Xalónia 2019. Xalónia are over 50 hours of continuous programming, concerts, culture, business, sports, children’s activities, tasting and complete weekend for everyone. Xalónia is: The Wine and Tapas Party, Xalónia Music Festival, Fair of crafts and trade and Festive meeting of the Valencian Muixerangues (human towerbuilders). In conclusion, a lot of activities aimed at all those who love the traditional elements from Xaló and the Valencian people.

cartell_promo-web· FESTIVAL XALÓNIA

Festival de música.

Festival de música.

Music festival.

· MERCAT DE LA TERRA

El mercat de l’agricultura ecològica i productes tradicionals

· FESTA DEL VI I LA PICAETA

El vi és un element essencial de la història de Xaló, com també ho és la gastronomia local.  Les bodegues, carnisseries i altres locals de restauració organitzen la Festa del Vi i de la Picaeta de Xaló. Bon profit!

El vino es un elemento esencial de la historia de Xaló, como también lo es la gastronomia local. Las bodegas, carnicerías y otros locales de restauración organizan la Fiesta del Vino y de la tapa de Xaló. Buen Provecho!

The Wine is a essential element of  Xalo’s History, as well as the local gastronomy.  The wineries, butchers, and other bars restaurants are organizing the Wine and Tapas Exhibition of Xalo. Enjoy!

 foto3

· FIRA XALÓ OBERT

Una completa fira de comerç tradicional, artesanía, jocs infantils, programació cultural, activitats esportives, exhibicions, exposicions, espai del llibre…

Una completa feria del comercio tradicional, artesania, juegos infantiles, programación cultural, actividades deportivas,
exhibiciones, exposiciones, espacio del libro…

A complete tradicional business fair, including: artisans works, children’s games, cultural programme, sports activities, exhibitions, expositions, book fair…

· TROBADA VALENCIANA DE MUIXERANGUES

Una gran trobada de muixerangues, on gaudirem de tallers, exhibicions i passacarrers. Participaran sis colles de muixerangues i tres colles de dolçainers i tabalaters que posaran la nota musical.
Gaudix d’esta tradició declarada patrimoni de la humanitat.

Un gran encuentro de muixerangues, donde disfrutaremos de talleres, exhibiciones y pasacalles. Participarán seis grupos de muixerangues y tres grupos de dulzaineros y tabalaters que pondrán la nota musical.
Goza de esta tradición declarada patrimonio de la humanidad.

Six groups of “Muixerangues” (human towerbuilders) will perform on the square and in the streets, accompanied by three groups of traditional music “dolçaina y tabalet”, flute and drum.
Enjoy this tradition, by UNESCO declared “Cultural Heritage of Humanity”.

Comments are closed.